Thee bewaren
Omdat thee snel vocht en geuren absorbeert is het van belang de thee goed afgesloten te bewaren. Een luchtdicht af te sluiten blik is het beste.
Bewaar nooit twee verschillende gearomatiseerde theesoorten in hetzelfde blik, de soorten nemen dan elkaars aroma over.


Thee zetten

Voor alle theesoorten gelden de volgende 5 gouden regels:

1. Breng vers leidingwater snel aan de kook en laat het water drie tot vijf minuten doorkoken.

2. Verwarm de theepot goed voor; de thee die een in een warme pot komt trekt veel beter.

3. Gebruik ongeveer 8 gram thee per volle theepot van ongeveer 1 liter(gem. 6/8 koppen thee).

4. Laat de thee 5 … 7 minuten op een theelichtje trekken, verwijder dan de thee.

5. Roer na het trekken de thee even door, zodat het thee-extract dat naar de bodem is gezakt,gelijkmatig over de inhoud van de pot verdeeld wordt.



Groene thee zetten

Deze manier van thee zetten zorgt ervoor dat werkzame stoffen van de thee optimaal tot hun recht komen.

Vul pot en kopjes met warm water om ze voor te verwarmen
Kook het theewater kort in de ketel en laat het 5 minuten staan om af te koelen. Giet het voorwarm water uit de pot en doe er groene thee in.
Dosering: per kopje 1 afgestreken theelepel; vanaf 5 kopjes een theelepel extra voor de pot. Giet warm water over de blaadjes.
Giet de voorverwarmde kopjes leeg
Laat de thee naar behoefte trekken. Bij 2-3 minuten trekken heeft hij een opwekkende werking, maar blijft het aroma mild. Bij 5-8 minuten trekken domineert het aroma en is de thee ontspannend.
Nu is het eindelijk zover: giet de thee uit de pot in de kopjes.
Laat de theeblaadjes in de pot zitten en giet er desgewenst nog twee keer warm water op.
Omdat de blaadjes al vrij veel water hebben opgenomen, hoeft de thee bij nogmaals opgieten maar 1-2 minuten te trekken.