Over Ons

Welkom bij De Compagnie, waar het verleden
en het heden samensmelten tot een unieke ervaring.

De geschiedenis van De Compagnie Breda is doordrenkt van ambachtelijk vakmanschap en een rijke traditie die teruggaat tot de vroege dagen van de sigarenindustrie. De oorsprong van De Compagnie ligt bij grootvader Jan Bodar, die in ’s Hertogenbosch zijn eigen sigarenfabriek bezat, waar sigaren met de hand werden gerold.

Ingang van Tabakspeciaalzaak De Compagnie Breda

Jan Bodar besloot niet alleen zijn sigaren zelf te produceren, maar ook een winkel te openen op de markt in ’s Hertogenbosch. In Breda startte Gerrit Willekes “De Drie Kistjes”, een sigarenhandel aan de Nieuwe Haagdijk, later verplaatst naar de Karrestraat in Breda. Het pad van deze twee families kruiste toen de zoon van Jan Bodar trouwde met de dochter van Gerrit Willekes. Samen zetten ze de traditie voort en vestigden zich in de Torenstraat in Breda.

Hoewel de sigarenfabriek in ’s Hertogenbosch niet meer bestaat, blijft de erfenis van vakmanschap en toewijding voortleven in “De Compagnie” in de Torenstraat. In 1955 verhuisde De Compagnie van de Karrestraat naar de Torenstraat, waar het zich sindsdien mag koesteren onder de schaduw van de eeuwenoude Toren van Breda, die in 2009 zijn 500-jarig bestaan vierde.

Als eerbetoon aan dit historische moment liet De Compagnie in 2009 een prachtige handgemaakte sigaar vervaardigen in een gelimiteerde oplage van 100 kistjes. Deze exclusieve creatie weerspiegelt niet alleen de rijke geschiedenis van De Compagnie, maar ook de sterke band met de stad Breda en haar iconische Toren.

Bij De Compagnie Breda gaat het niet alleen om het leveren van hoogwaardige tabaksproducten, maar ook om het voortzetten van een eeuwenoude traditie van vakmanschap, passie en gemeenschap.

Vragen en/of opmerkingen?

Heeft u specifieke vragen over ons assortiment, wilt u meer weten over de beschikbaarheid van onze producten of heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Ons ervaren team staat klaar om u te helpen. Stuur ons een e-mail of neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat uw vragen snel en professioneel worden beantwoord.

Bij De Compagnie Breda streven we naar excellentie in alles wat we doen. Ons assortiment is zorgvuldig samengesteld, met de nadruk op kwaliteit, vakmanschap en een diep respect voor de rijke geschiedenis van roken. We begrijpen dat roken meer is dan alleen een gewoonte; het is een kunstvorm die wordt gevierd door liefhebbers over de hele wereld.

Onze klimaatkamer herbergt een uitgebreide collectie premium sigaren uit Nicaragua, de Dominicaanse Republiek en Honduras. Hier worden smaken verfijnd en aroma’s geperfectioneerd, waardoor elke rookervaring een uniek genot wordt.

Voor degenen die de voorkeur geven aan pijproken, bieden we een gevarieerde selectie van pijpen, pijptabak en accessoires. Of u nu een ervaren pijproker bent of niet, wij hebben alles om uw smaakpapillen te verwennen.

Onze toewijding aan kwaliteit strekt zich uit tot onze accessoires, variërend van elegante asbakken tot verfijnde aanstekers. Elk product is met zorg gekozen om uw rookmomenten te verrijken.

Bij De Compagnie Breda begrijpen we ook de waarde van traditie in het moderne leven. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment sigaretten, variërend van bekende merken tot nieuwe ontdekkingen, zodat elke roker zijn perfecte match kan vinden.

Wij geloven in persoonlijke service en streven ernaar om uw ervaring bij De Compagnie Breda onvergetelijk te maken. Heeft u vragen over ons assortiment, wilt u meer weten over de beschikbaarheid van onze producten of heeft u andere specifieke verzoeken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons enthousiaste team staat klaar om u te assisteren en u te begeleiden in de wereld van smaakvol roken.

Scroll naar boven